Menu

Godt nytår

image
Brian Larsen
30. december 2018 kl. 13:47
Formandens nytårstale

Det har på mange måder været et godt år for RIF Fodbold. Både på og uden for kridtstregerne.

Sportsligt ligger begge vores seniorhold i den sjove ende af tabellen. Sjællandsserie holdet indtager pt. 2. pladsen i en tæt række. Holdet har vist solidt spil med meget få udfald, og kan vi få en god start på foråret, så er 2. pladsen og play-off kampe om oprykning bestemt ikke umuligt. Serie 3 holdet indtager på nuværende tidspunkt den ene af de to oprykkerpladser. Holdets spillemæssige kvaliteter er helt klart til en oprykning, men det kræver at spillerne viser den afgørende vilje og lyst til at træne og spille kampe. Gør de det, så tror jeg på en oprykningsfest i juni måned.
På ung-seniorsiden har vores U19 hold haft en turbulent efterårssæson med trænerskift. Vi har nu fået sammensat et stærk og stabilt team omkring holdet, så der nu kan fokuseres på træning og kampe. Vores bedste U17 hold havde vi store forhåbninger til. De havde topniveauet til en oprykning, men desværre manglede skarpheden i de afgørende kampe. Det var nok efterårets største sportslige skuffelse at den oprykning glippede.

I ungdomsafdelingen er der massere af talentfulde spillere og en stor bredde. Det lover godt for fremtiden. Der har været rigtigt mange flotte præstationer i 2018. U11 og U12 har med flotte præstationer præget DBU Sjællands SU-rækker samtidig med at disse årgange har en utrolig flot medlemstilslutning på mellem 45 og 50 drenge pr. årgang. U13 har også vist flot fremgang på alle niveauer, og sportsligt skal årgangens flotte præstationer i DBU’s pokalturnering fremhæves. Her nåede man frem til kvartfinalen, som knebent blev tabt 0-1 til LSF fra Øst1-rækken. På vejen havde holdet slået flere Øst-hold, så der var bestemt ikke tale om lodtrækningsheld. Efterårets hold i ungdomsafdelingen er dog U14, som på overbevisende stil vandt Mesterrækken. Det betyder, at DBU nu har indrangeret holdet i Øst2-rækken efter nytår. Det kan vi alle i RIF Fodbold glæde os over. Klubbens U15 hold har sportsligt haft en svær periode, bl.a. fordi flere af de bærende kræfter er stoppet eller flyttet til andre klubber. Trænerteamet gør en kæmpe indsats med de 30 drenge på årgangen, så forhåbentlig er selvtilliden tilbage inden den nye sæson begynder.

Klubbens børneafdeling er også en positiv historie. Med 202 aktive børn fra 3-9 år og en fortsat stigende medlemstilgang, så gør vi det godt i RIF Fodbold. Vi har i år genstartet Små Fødder med ca. 70 registrerede medlemmer. Dette har bevirket, at vi i august fik startet vores nye U6 årgang op. Denne ”fødekæde” er livsvigtig for vores klub – ikke kun på medlemssiden men også i forhold til at få aktiveret nye frivillige, som er fundamentet i vores klub. Børnefodbold handler ikke om resultater, men om leg og udvikling. Jeg glædes over den store energi og det engagement, som hver dag lægges i vores børneafdeling. Det giver håb om en endnu lysere fremtid for RIF Fodbold.

Samlet set bekræfter ovenstående mig i, at vi gør mange ting rigtigt i RIF Fodbold. Jeg synes, at vi kan bryste os af, at være en fodboldklub for alle – uanset niveau og ambitioner. Det skal vi fortsat være, for ingen elite uden bredde. Når vi i 2018 alligevel har igangsat en satsning på talentudvikling i RIF Fodbold, så er det fordi, at vi som fodboldklub også føler os forpligtet til at udfordre dem, som gerne vil lære og udvikle deres fodboldtalent bedst muligt. Sidegevinsten skulle naturligvis gerne i sidste ende være bedre sportslige resultater – både i ungdoms- og seniorrækkerne. Det tror jeg på sigt vil være til gavn for alle i vores klub. Bredde og elite er ikke nødvendigvis et enten/eller. Det vil jeg gerne stå i spidsen for at modbevise.

Uden for kridtstregerne synes jeg i al beskedenhed også, at klubben er på vej i den rigtige retning. Jeg fornemmer en anderledes positiv stemning omkring RIF Fodbold ind for blot få år tilbage. Det gælder på alle niveauer. Vi har i 2018 afviklet klubdage, børne- og ungdomsafslutnings event, klubfest, juletræning for børneafdelingen, julestævne for seniorafdelingen, sponsorarrangementer etc. Derudover har vi haft 100 ungdomsspillere til turnering i Mûnchen samt 60 børnespillere til Fjord Cup i Nordsjælland. Læg dertil forskellige initiativer som salg af fyrværkeri, indsamling af juletræer og ikke mindst vores store lodseddelsalg, som i 2018 gav et overskud på 115.000 kr., hvoraf de 37.000 kr. kommer tilbage til de forskellige hold og årgange. Tak til alle som støttede op om disse initiativer.

Der er naturligvis stadig meget som kan forbedres. Noget der ligger mig meget personligt på sinde, er udfordringen med ”vi/de” kulturen i vores klub. RIF Fodbold er desværre stadig meget silo-opdelt. Det kan skyldes flere ting – ikke mindst, at man spiller på samme årgange i hele børne- og ungdomstiden. Dermed mister vi nogle sociale relationer på tværs i klubben, som i ”gamle” dage kom mere naturligt. Jeg vil gerne appellere til alle ledere, trænere, frivillige, forældre og spillere om, at vi i 2019 i højere grad støtter op om hele fællesskabet i RIF Fodbold, og stiller os selv spørgsmålet: hvordan kan jeg bidrage til, at RIF Fodbold bliver en fed fodboldklub? Alle bidrag er vigtige. Målet må være, at vi alle sammen ønsker, at der også er et stærkt RIF Fodbold i fremtiden – både på kort og lang sigt.

Til slut vil jeg gerne takke alle i og omkring RIF Fodbold for samarbejdet i 2018. Tak til alle vores fantastiske trænere og ledere, som knokler for at vores børn og unge får nogle gode oplevelser med fodbold. Tak til alle de frivillige, som bidrog til løsningen af alle årets opgaver. Endelig skal lyde en kæmpe tak til alle vores sponsorer og bidragsydere, som støtter op om vores klub. I er alle med til at gøre en kæmpe forskel i RIF Fodbold.

Godt nytår.

Brian Larsen, formand.