Menu

RIF Fodbold lancerer ny børnestrategi

image GLÆDE | SAMMENHOLD | ENGAGEMENT | UDVIKLING | RESPEKT
Bestyrelsen
19. august 2020 kl. 11:38
Martin Hove bliver ny børneudviklingstræner

Så sendt som i går (18-08) kunne man i nyhederne læse og høre, at langt færre børn spiller fodbold end tidligere, og at DBU nu vil ændrer strategi på området. I RIF Fodbold har vi i foråret 2020 arbejdet med klubbens værdier samt en ny børnestrategi. Denne strategi er vi nu klar til at lancere.

Strategien tager udgangspunkt i klubbens værdier: GLÆDE, SAMMENHOLD, ENGANGEMENT, UDVIKLING og RESPEKT.

Strategien har til formål,

 • at der er plads til alle, uanset niveau.
 • at fodbold skal være sjovt.
 • at der er en pædagogisk tilgang til fodbold, hvor børnenes trivsel,
  tryghed og sammenhold prioriteres.
 • at alle føler de bliver set, hørt og forstået.
 • at den individuelle udvikling kommer før resultatet.
 • at træneren arbejder efter en aldersrelateret metodik og tilgang
  til børnetræningen.
 • at træningen er effektiv i forhold til aktivitet og pauser.
 • at gøre RIF Fodbold til den foretrukne klub, når børn og unge skal starte til fodbold.

RIF Fodbold har med den nye børnestrategi forsøgt at skabe rammerne, men vi kommer ikke i mål uden hjælp fra trænere og forældre. Vi vil derfor i den komme tid deltage på træner- og forældremøder, således at vi kan præsentere klubbens nye børnestrategi. Vi har i den forbindelse lavet understøttende materiale til både trænere og forældre:

 1. Den Blå Tråd - det gode børnemiljø. Denne er primært rettet mod trænere - klik her.
 2. Det gode børnemiljø - information til forældre - klik her.

Til at understøtte klubbens børnetrænere og frivillige, har vi oprettet en ny rolle i klubben, som skal stå for at børnestrategien i praksis bliver implementeret. Til det har klubben ansat Martin Hove, som ny børneudviklingstræner. Martin har stor trænererfaring inden for børnefodbolden, og med Martins passion for dette projekt, så er vi sikre på, at vi kan få flyttet klubben i den helt rigtige retning. Martins rolle bliver, i samarbejdet med børnetrænerne på de forskellige årgange, at planlægge og implementere strategien. Vi håber i den forbindelse også at kunne involvere flere forældre og frivillige - for uden dem, så er det svært at opnå succes på den lange bane.

Med børnestrategien har klubben nu lagt fundamentet for, hvordan vi i RIF Fodbold ønsker at udvikle vores yngste fodboldspillere, således at de bevare lysten til legen med bolden. Vi er overbeviste om, at vi med denne strategi har lagt grundstenen til både bredde og elite fodbold i RIF Fodbold. Det kræver tålmodighed, men på sigt vil RIF Fodbold står langt stærkere. Det er vi sikre på. Det er nu planen, at vi i andet halvår af 2020 kigger på udviklingen af en ungdomsstrategi, hvor bl.a. fastholdelsen i 15-18 års alderen er en udfordring, som vi skal have kigget ind. Men mere om det senere på året.

Vi håber alle vil bakke op om den nye strategi gennem adfærd og holdninger. En folder gør det ikke alene, og vi ændre ikke tingene over natten. Materialet skal derfor læses som klubbens målsætninger og ønsker for det optimale børnemiljø over tid. Lad os spille sammen om dette - både på om udenfor banen.