Menu

Sjællandsserien: RIF slår Taastrup FC fra Danmarksserien

image
Tekst: Carsten Andersen, seniorkoordinator | www: Anders Karlshøj
10. februar 2019 kl. 17:50
Trænerteamet havde til dagens kamp taget flere U19 spillere med

Taastrup FC – Ringsted IF 1-2 (1-1). Målscorer: Simon Backmann og Patrick Berg

Efter sidste weekends første træningskamp i 2019 var RIF Fodbold lørdag på besøg hos Taastrup FC der til daglig spiller i Danmarksserien. Starten på vinterferien betød at der var en del afbud til dagens kamp ligesom at truppen også har flere mand ude med skader. Det ser desværre ud til at holdet må undvære Mathias Piel i en længere periode, da et uheld på sidste uges skiferie formentlig har ødelagt hans korsbånd. Et stort tab for holdet både på og uden for banen. Vi håber at se ”Piel” tilbage i den blå trøje efter hans genoptræning og evt. operation.

Trænerteamet havde til dagens kamp taget flere U19 spillere med og i truppen var der intet mindre end 5 spillere der alle er årgang 2000. Derudover var der til dagens kamp uofficiel debut til Simon Backmann som er kommet til fra Køge Nord. Efter i flere år at have kæmpet med skader håber Simon at Ringsted IF bliver stedet hvor han får kickstartet sin fodboldkarriere, som tidligere har budt på FC Midtjyllands akademi, HB Køge og senest Rishøj/Køge Nord.

Cheftræner Ole Pedersen havde følgende 17 mand med i Taastrup.

 1. Philip Gyldenvang Nielsen
 2. Patrick Berg
 3. Patrick Sayson Nielsen
 4. Magnus Keinicke
 5. Timmi Kjøller Nielsen
 6. Lasse Green
 7. Emil Werner
 8. Marcus Frisch Hestehauge Sørensen
 9. Martin Jensen
 10. Ashraf Saber
 11. Simon Backmann
 12. Nicolai Sloth Ulrik
 13. Sebastian Jønsson
 14. Mikkel Green
 15. David Nielsen
 16. Mikkel Mortensen
 17. Nicholas Van Geenberghe

Kampen blev afviklet på en meget åben bane og med en kraftig vind blev der for begge hold tale om to vidt forskellige halvlege. Ringstedmandskabet valgte at spille første halvleg i modvind med en klar plan for at man i 2. halvleg ville have mange bolde i Taastrups bagrum og løbedueller for truppens unge hurtige spillere. Det skulle senere vise sig at være en rigtig god taktik.

Kampen startede meget lige og med mange dueller omkring banens midte, og det var tydeligt at begge mandskaber havde svært ved at vende sig til de svære vindforhold. Taastrup holdet smed mange bolde ud over baglinjen og sidelinjer da bolden på den hurtige kunstgræsbane og med meget vind i ryggen var svær at kontrollere. Ringstedmandskabet havde ligeledes svært ved at få flyttet banen op på den sidste tredjedel af banen, da de lange bolde blev taget i vinden og var nemme at cleare for Taastrups forsvarsspillere.

Langsomt begyndte Taastrups fordel af vinden af give dem et overtag og de satsede ved at holde mange folk langt fremme på Ringsteds bene halvdel sådan at de flere gange stod med 5 spillere i forreste angrebslinje. Efter 15 minutter gav dette pote da en tilbagelægning til målmand Philip Nielsen ikke blev clearet ordentligt og endte i fødderne på en Taastrup spiller på kanten af feltet, et par hurtige træk ind i feltet og en sikker afslutning betød 1-0 til hjemmeholdet.

De næste 10-15 minutter havde hjemmeholdet overtaget og udnyttede vinden til at presse Ringstedmandskabet langt tilbage på egen bane halvdel. Det blev til flere hjørnespark og afslutninger uden for feltet, men intet som for alvor truet Ringsted målet. Ringsted spillerne manglede i denne periode af kampen kølighed når de opsnappede bolden, for de få gange de spillede sig uden om Taastrups første pres med 5 mand kom man hurtigt i overtal. Dette fik man desværre udnyttet alt for sjældent og det blev kun til få farlige situationer ud over kanterne, men hvor de sidste afleveringer og indlæg manglede kvalitet.

Da der var spillet omkring 30 min af første halvleg begyndte trioen på den centrale midtbane Emil Werner, Martin Jensen og en stærk spillende Marcus Hestehauge at skrue bissen på og sammen med Simon Backmann i angrebet begyndte man at få overtaget i duellerne og fik med flere bolderobringer og frispark centralt rykket spillet op på Taastrups banehalvdel. Belønningen kom efter 37 minutter da en bold endte hos Simon Backmann som fik en 1-1 duel mod en Taastrup forsvarer. Simon tog et skarpt træk rundt om sin modstander og kom alene mod en fremadstormende Taastrup keeper. Et par træk ind i feltet og en afslutning op under overliggeren betød 1-1 og dermed Simon Backmanns første mål for Ringsted IF – dem håber vi der kommer mange flere af.

I halvlegen foretog cheftræner Ole Pedersen 3 udskiftninger og sendte David Nielsen og Mikkel Green på banen ligesom at Nicolai Sloth overtog pladsen i målet. Ringstedmandskabet kunne være godt tilfreds med afslutningen på 1. halvleg og med udsigt til rygvind var det optimistiske spillere der gik på banen til 2. halvleg.

Ringstedmandskabet satte sig fuldstændig på 2. halvleg fra start til slut og pressede igennem hele halvlegen Taastrup mandskabet tilbage på banen, ligesom at man udnyttede at Taastrup i perioder forsat prøvede at bringe mange spillere frem når de havde bolden på Ringsteds banehalvdel. Bolderobringer fra midtbanespillerne Marcus Hestehauge og Martin Jensen satte mange gode angreb i gang og gav flere farlige angreb. Midt i halvlegen gav en bolderobring første store chance til Ringsted holdet da Lasse Green med en frispilning fandt en helt fri Emil Werner som kom alene igennem med Taastrups målmand. Werner tog et træk uden om den fremadstormende målmand og skulle kun sætte bolden ind i det tomme mål. Desværre blev vinklen for skarp og afslutningen svigtede for den unge Ringstedspiller.

Målmand Nicolai Sloth der var kommet ind i må l i halvlegen havde ikke meget at lave udover at tage sig af få indlæg fra Taastrup mandskabet ligesom en masse lange bolde der aldrig blev farlige for Ringsted holdet. Dette skyldes også at 3 mandsforsvaret i 2 halvlev med anfører Patrick Nielsen, Magnus Keinicke og unge David Nielsen ingenting overlod til hjemmeholdet. Midt i halvlegen kom 2 af klubbens U19 spillere på banen da Mikkel Mortensen og Sebastian Jønsson blev sat ind i angrebet.

En fortjent Ringsted føring blev sat ind af Patrick Berg efter 75 minutter. En afslutning uden for feltet blev blokeret af en Taastrup forsvar og endte hos en helt fri Patrick Berg midt i feltet som med venstre tørt sparkede Ringsted holdet i front. Et øjeblik var der tvivl om føringen da linjevogteren vinkede for offside men kampens dommer dømte mål og efter en kort snak blev dette bekræftet. Det var svært at vurdere om der burde have været vinket for offside men dommeren virkede sikker i sin sag og dermed kunne Patrick Berg og resten af holdet juble over føringen – en fejring der af Patrick Berg blev fejret med at vise venstre benet stolt frem.

Kort efter blev Patrick Berg erstattet med en anden debutant da unge Nicholas Van Geenberghe kom på banen. Der skulle ikke gå længe før Nicholas var tæt på at bringe Ringsted foran 3-1. Mikkel Green kom til baglinjen og fandt Nicholas med en hård flad aflevering tilbage i feltet. Nicholas afsluttede med en hård afslutningen mod en fremadstormende målmand som gik under ham men desværre kom en Taastrup forsvar på tværs og fik reddet på målstregen. Ærgerligt for den unge Ringstedspiller. Ringsted sluttede kampen med 4 spillere der alle er U19 – David Nielsen, Sebastian Jønsson, Mikkel Mortensen og Nicholas Van Geenberghe. Alle spillere som gjorde en fin figur de minutter de fik på banen.

Kampen var med to meget forskellige halvlege men Ringsted sejren var ovenpå 2. halvleg med fuld kontrol og mange store chancer fuldt fortjent og burde have været et par mål større. I første halvleg var der stærke præstationer af Simon Backmann, mens der i 2 halvleg var gode præstationer af hele Ringsted mandskabet – forsvaret med Patrick Nielsen, David Nielsen og Magnus Keinicke tillod intet til dagens modstander i 2. halvleg. Lasse Green og Martin Jensen havde overtaget på midtbanen sammen med Ringsteds bedste mand på dagen Marcus Hestehauge som i både 1. og 2. halvleg spillede en utrolig stærk kamp. Han var dominerende i duellerne og satte i flere omgange offensivt sine medspillere godt op.

Den kommende uges program byder ikke på nogle kampe – men i stedet 4 gange træning. Næste træningskamp er lørdag den 23/2 2019 hvor Vordingborg fra Serie 1 kommer på besøg i Ringsted og allerede om mandagen den 25/2 2019 spiller Ringsted U21 mod Benløse IF på kunstgræsbanen.