Menu

Sjællandsserien: RIF tilbage på sporet

image
Tekst: Carsten Andersen | Foto: sn.dk | www: Anders Karlshøj
16. april 2019 kl. 00:15
Ringsted IF – Tuse IF 3-1 (0-1). Målscorer: Nicolai Rasmussen 1, Lasse Green 2

Lørdag tog RIF Fodbold imod Tuse IF i Sjællandsserien, hvor sidste weekends nederlag til Køge Nord FC skulle revancheres. Overværede man premiere kampen mod Nykøbing FC for 2 uger siden var der mere eller mindre tale om en tro kopi af kampens forløb denne lørdag i Ringsted.

Trænerteamet havde rystet posen til kampen og lavet flere ændringer fra sidste weekends nederlag. Der var debut til Nicolai Sloth i målet, Lasse Green var tilbage i startopstillingen efter ferie ligesom at Benjamin Sode fik sin første start for Ringstedmandskabet. Med i truppen var desuden Simon Backmann som skulle få sin officielle debut i løbet af kampen. Martin Jensen gled ind på den centrale midtbane efter at have spillet wingback mod Køge Nord FC.

Kampen blev spillet på kunstgræs og som tilfældet var for 2 uger siden mod Nykøbing FC blev Ringstedmandskabet ”blæst” tilbage i kampens indledning. Spillerne virkede nervøse og meget få ting fungerede fra kampens start hvor pasningsspilet og personlige fejl afløste hinanden i en lind strøm. Tuse IF derimod kom frisk ud til kampen og det ene angreb efter det andet bølgede ned mod Ringsted målet og belønningen kom allerede efter 12 min spil hvor en bold i dybden i Ringsteds venstre side blev lagt godt indover af Oliver Frederiksen efter han vandt løbeduellen med Ringsted anfører Patrick Nielsen – indlægget havnede for fødderne af Jonas Næsborg der med en resolut hård afslutning ved nærmeste stolpe fortjent kunne bringe Tuse IF foran 1-0.

Føringsmålet betød at Tuse IF trak sig meget tilbage og overlod initiativet til RIF Fodbold, som resten af halvlegen havde masser af boldbesiddelse men uden for alvor at være farlige. Det blev til et langskud fra Martin Jensen samt en stor chance til Benjamin Sode der tæt under mål skulle have udlignet til 1-1 – Tuse IF fik dog afværget til hjørnespark i situationen.

Ligesom at Ringstedmandskabet for alvor begyndte at dominere og trykke Tuse IF langt tilbage på egen banehalvdel fik de en omstilling og i forbindelse med en høj bold i dybden vurderede kampens dommer at Patrick Berg havde brugt hånden til at stoppe bolden. Der var spillet 37 minutter og straffespark til Tuse IF. RIF Fodbolds debutant i målet Nicolai Sloth diskede dog og med en rigtig fin parade på Jesper Kristoffersen straffespark og holdte dermed Ringsted inde i kampen.

Som uret rundede 45 minutter fik anfører Patrick Nielsen et gult kort efter et frispark i Tuse feltet – en noget hård dom set udefra men kampens dommer må have vurderet at Ringstedspillerne stoppede en mulig kontra efter et hjørnespark. En skidt afslutning på en skidt 1. halvleg af Ringstedmandskabet.

Om der er noget specielt i teen i Ringsted omklædningsrummet, der skal gå 45 minutter for at få spillerne ordentligt i gang eller om cheftræner Ole Pedersens taktiske ændringer i pausen gør det skal være usagte, men for 2. gang på 2 uger var det som dag og nat at se Ringstedmandskabet fra 2. halvlegs start selvom man var en mand i undertal i de første 10 minutter. Cheftræner Ole Pedersen valgte at sætte Jonas Hansen ind i stedet for Benjamin Sode og flytte Lasse Green fra det centrale forsvar frem som angriber – det må siges at være en taktisk genistreg.

RIF Fodbold lagde fra 2. halvlegs start med det samme et stort tryk på Tuse IF og det belønnede sig allerede efter 5 minutters spil. Et hjørnespark fra Jonatan Knaack endte ved bagerste stolpe hvor Lasse Green dukkede op og sparkede på mål – på vejen ramte den Nicolai Rasmussen som blev noteret for målet og en assist til Lasse Green. Var man på besøg den 29. marts 2019 hvor Ringsted mødte Nykøbing FC var det ligeledes Niciolai Rasmussen der udlignede til 1-1 i denne kamp og satte RIF Fodbold i gang som efterfølgende endte med en 3-1 sejr – dette billede skulle gentage sig denne lørdag eftermiddag.

Anfører Patrick Nielsen kom tilbage på banen efter 55 minutter og der stod nu Ringsted på alt. Spillet flød bedre, pasningerne blev kontrolleret, nærkampene blev vundet og Tuse spillerne så mere og mere frustreret og trætte ud. Ringsted målmand Nicolai Sloth rørte ikke bolden meget i 2. halvleg og tog sig sikkert af en enkelt afslutning fra kanten af feltet og kontrollerede de få indlæg der kom.

Efter 66 minutter fik Simon Backmann debut da han afløste Rasmus Højgaard. Det betød at Martin Jensen blev sat ud på venstre wingback, Jonatan Knaack faldt ned på den ene af de offensive midtbanepladser og Simon Backmann gled ind i angrebet. Angriberne viste resten af halvlegen sine åbenlyse kvaliteter og gled stærkt ind i spillet som opspilsstation – det bliver spændende at følge ham de kommende kampe i den blå trøje hvis han kan holde sig skadesfri.

Efter 72 minutter erobrede Patrick Nielsen bolden på egen banehalvdel og fandt Lasse Green med en hård flad aflevering op igennem midten lidt inde på Tuse IF banehalvdel. Et par hurtige træk fremad betød at Ringsted kom i en 3 mod 3 situation – men Lasse tog sagen i egen hånd fra ca. 25 meter og med et drømmehug sendte han bolden op under overlæggeren på en sagesløs Tuse målmand. Comebacket var en realitet og Ringstedmandskabet dominerede nu totalt kampen mod en flok Tuse spillere der var løbet tør for kræfter.

Jannik Mayhöfer afløste kort efter målet Patrick Berg hvilket betød at Lasse Green gled ned på den offensive midtbane, Jonatan Knaack kom ud på wingbacken og Jannik overtog pladsen i angrebet sammen med Simon Backmann. Selvom Lasse Green blev skubbet en smule tilbage på banen betød det ikke at han var færdig som målscorer. Efter 84 minutter kom Ringsted igennem i venstre side og hurtigt kombinationsspil fandt en helt fri Jonatan Knaack i feltet – som Tuse forsøgte at lukke ned for Ringstedspillerne lagde han bolden på tværs til Lasse Green der inden i feltet med en ”lækker” følt afslutning mellem benene på Tuse-anfører Daniel Skov Nielsen fandt roden af modsatte stolpe og dermed en 3-1 føring til RIF Fodbold.

Kampens sidste ”højdepunkt” var da dommer Mathias Lykke noget overraskende præsenterede debutant Simon Backmann for et gult kort efter 88 minutter. For hvad kampens dommer så i situationen må han være eneste mand på fodboldbanen denne lørdag eftermiddag. Tuse IF målmand Kasper Gettermann kom flyvende ind over ”Backmann” og som han ramte Ringstedmanden på ryggen faldt Tuse målmanden selv ned på den hårde kunstgræsbane og slog sig. Dette valgte kampens dommer at taksere til et gult kort – det må siges, selv med ”Blå briller” at være en håbløs beslutning.

Afslutningen kunne dog ikke tage glæden fra spillerne, trænerne og endnu en gang en velbesøgt kunstgræsbane i Ringsted med masser af tilskuere op opbakning til RIF Fodbolds flagskib.

Efter kampen var cheftræner Ole Pedersen glad for sejren men konstaterede også at det ikke ville have være ufotjent havde man været bagud 3-0 ved halvleg og Nicolai Sloth i målet havde holdt mandskabt inde i kampen. Der skulle arbejdes med større parathed til de kommende kampe hvor næste lørdags udekamp i Roskilde mod RB 1906 er en kamp om rækkens 2. plads der til juni giver adgang til kvalkampe om oprykning til Danmarksserien.

I første halvleg var der ikke mange positive takter at tage med fra kampen og halvlegens opløftende moment var straffesparksredningen af Nicolai Sloth. I 2. halvleg viste holdet som mod Nykøbing FC fantastisk fight og at man over 90 minutter kan spille i et tempo mange hold ikke kan klare. 2. halvlegs store Ringstedprofil var naturligvis Lasse Green med 2 mål og 1 assist.  

Til slut skal der fra hele holdets side endnu en gang lyde en stor tak for opbakningen til dagens kamp – der var igen flot fremmøde og opbakning til mandskabet på trods af en bidende kold dag i april måned.