Menu

U17 arbejds sejr i Holbæk

image
Tekst & Foto: Torben Fleckner | www: Anders Karlshøj
05. maj 2019 kl. 19:53
En fortjent sejr - RIF ligger nr. 1

Ringsteds spillere og trænere må gerne smile stolt, når de kigger på stillingen i mesterrækken. Efter en fortjent sejr over Holbæk, ligger RIF nummer 1

Lørdag d. 4. maj spillede Ringsted IFs U-17-drenge ude mod den tidligere storklub, Holbæk. Plakater, billeder og pokaler i Holbæks klubhus vidner om tidligere tiders storhed. I dag spiller Holbæks bedste seniormandskab i 2. division, men for 40 år siden høstede klubben sølvmedalje (1975) i danmarksturneringen. Klubbens succesrige træner, Bosse Håkansson, førte klubben til pokalfinaler i 1975 og 1976. Jeg var selv i Københavns Idrætspark i 1976, hvor Holbæk tabte til Esbjerg.

I dag, hvor solen skinner over Holbæks kunststofbane, gælder det U-17-kampen i mesterrækken. Ringsteds træner, Kenn Jensen, havde lagt en plan. ”Vi skal stå kompakt, spille med få berøringer og holde tempo i spillet”.

Selvom vores spillere virkede koncentrerede nok fra start, var de første 15 minutter en uskøn forestilling med mange fejlafleveringer. Det var også i den periode Holbæk fik sin største, og eneste, chance i kampen – sådan en chance, man sjældent brænder. Efter de første 15 min får Ringsted IF greb om spillet. Der kommer mere præcision i afleveringerne. Victor Edouthe har en god afslutning efter 18 min. Da Ringsted efter 35 min. fører bolden flot op i venstre side med mange førstegangs berøringer, er det en forsmag på, hvad der venter. Desværre mangler den sidste chanceskabende aflevering i denne omgang.

Da Søgaard, efter god aflevering fra Mark, knalder bolden i mål er det derfor fuldt fortjent. 1-0 til Ringsted. Sådan!

I pausen fokuserer vores træner på, at der skal spilles med mere aggressivitet. Derudover skal vores spillere løbe mere – også uden bold.

2. halvleg er i gang og vores spillere er klar fra start. Allerede efter 3 min. er Mark tæt på med et frispark. Vi er 13 min. inde i anden halvleg, da Søgaard erobrer bolden. Efter et par smarte driblinger, afslutter han flot. MÅL, og 2-0 til Ringsted.

Ringsted står godt og kompakt på banen, så Holbæk kommer ikke frem til en eneste chance i anden halvleg. Kampen er derfor reelt afgjort, da Holbæk får gult kort, da der er gået 32 min. af anden halvleg. Det gule kort medfører, at holdet skal spille med en mand mindre i resten af kampen.

Ringsted vinder fortjent 2-0. Vores træner udtaler efter kampen: ”Jeg vil kalde det en arbejdssejr. I perioder spiller vi med højt tempo og god boldomgang. Jeg er meget tilfreds med forsvaret. Holbæk har jo kun en enkelt chance i hele kampen”.

Når spillere og trænere kigger på tabellen, må de godt trække på smilebåndet og stolt råbe:

VI LIGGER NUMMER 1

Tak til den udmærkede dommer, de mange medrejsende Ringstedfans, Holbæk og ikke mindst de seje Ringsteddrenge. Tillykke med sejren.