Menu

Kampen er først forbi, når dommeren fløjter af...

image
Torben Fleckner
27. oktober 2019 kl. 18:10
Tirsdag møder U17 Himmelev-Veddelev BK,

På tirsdag, når U17 møder Himmelev-Veddelev BK, har spillerne mulighed for at vise hvad holdet står for, når det gælder

Nøgleordet er disciplin, kunne jeg citere vores cheftræner for i optakten til U17-kampen mod Skjold Birkerød. Der var tale om en vigtig kamp, hvor en sejr kunne trække holdet væk fra bunden af rækken. 

Vores U17 drenge har i hele turneringen spillet fremadrettet og underholdende, hvilket antallet af scorede mål bevidner. Holdet har scoret 27 mål i de 9 spillede kampe. Vi har et giftigt angreb. Desværre lukker vi alt for mange mål ind.

Kampen d. 26. oktober blev højdramatisk. Spillerne var klar over kampens vigtighed, hvilket Søgård gav udtryk for således: ”Vi skal være klar fra start, tackle igennem og spille bolden hurtigt rundt. Jeg satser på selv at score”.

Holdet starter som lyn og torden. Alexander scorer, da der kun er spillet 10 sekunder af kampen, Søgård knalder bolden i mål til 2-0 efter 2 minutter og efter 10 minutter og 17 minutter scorer Alfred til 3-0 og 4-0. Alexander havde derudover en kæmpe chance efter 8 minutter, hvor han fri foran mål sparker bolden over. 

Ringsted IF spiller disciplineret og flot i de første 20 minutter af første halvleg. Faktisk leverer holdet i den periode det flotteste spil i denne sæson. Med en føring på 4-0 burde den ged være barberet. 

Herefter sker der noget, som det kan være svært at sætte ord på. Når vi har bolden, spilles den pludseligt for langsomt rundt, ligesom spillerne holder op med at tage løb uden bold. Netop de løb, som gør det nemmere for boldholderen at lægge nogle gode afleveringer. Når Birkerød har bolden, bakker vores midtbane for langt tilbage. Vi står nu dybt, for dybt, med en 6-back-kæde. Det bevirker, at Birkerød får et solidt overtag på midtbanen, hvor de uden at blive presset kan lægge afleveringer til deres kanter og angribere. Når midtbane og angreb derudover undlader at tage returløb, kommer vi konstant under pres. Birkerød scorer 3 mål i første halvleg; efter 21 minutter til 1-4 efter sløseri i vores forsvar, til 2-4 hvor vores forsvar bakker for langt tilbage og til 3-4 efter et tyndt dømt straffespark. 

Vores drenge kommer ind til 2. halvleg med ny energi og styrke. Derfor lykkes det de første 10 minutter at flytte spillet frem. Det betyder, at Birkerød ikke har muligheder i den periode. Desværre begår vores hold de samme fejl som de sidste 20 minutter af første halvleg. Birkerød udligner efter 13 minutter af 2. halvleg, hvilket får flere af vores spillere til at slå op i banen. I stedet for at kæmpe for at vende kampen, holder flere op med at markere tæt, tackle igennem og løbe med og uden bold. Resultatet bliver et nederlag på 4-7. Et nederlag, som gør ondt. Det er ikke nok at spille flot fodbold i 20 minutter. 

På tirsdag, når U17 møder Himmelev-Veddelev BK, har spillerne mulighed for at vise hvad holdet står for, når det gælder. På tirsdag skal aftalerne holdes gennem hele kampen.

Kampen er nemlig først forbi, når dommeren fløjter af. 

KOM SÅ RINGSTED!