Menu

U17-holdet fortsat i mesterrækken

image
Torben Fleckner
17. november 2019 kl. 16:00
Uafgjort i de to sidste kampe samt nederlag til Herfølge var det, der skulle til. Ringsted IF U17 er fortsat i mesterrækken.

Med 2 point i de sidste to kampe samt et nederlag til Herfølge stod det klart, at Ringsteds U17-drenge havde spillet sig til endnu en sæson i mesterrækken. Drengene har nu bevist, at de har spillemæssige kvaliteter, til at blive i rækken. Når holdet er bedst, spiller vi endda lige op med topholdene i rækken. Hvis forudsætningerne er til stede, er det ambitionen, at vi skal rykke op i rækken. Vi skal være et stærkere fællesskab, hvor vi kan få endnu mere ud af hinandens styrker og kvaliteter. Vi skal være endnu stærkere som hold. Vi skal helt enkelt vinde flere fodboldkampe. Hvad det kræver af os – dig og mig - kan du læse mere om lidt længere henne i denne artikel.

Da vores U17-drenge løb på banen fredag d. 15. november, var de klar over, hvad der stod på spil. En sejr over aftenens modstander, Espergærde, ville sikre holdet en sæson mere i mesterrækken. Cheftræner, Stig Sørensen, udtalte før kampen: ”Med det point, som vi fik i Avarta, tror jeg faktisk, at vi bliver i rækken. Det er en fordel, at vi selv kan afgøre det, så jeg vil se vildskab i vores spilleres øjne. Jeg vil have, at vi vinder mange nærkampe og mange andenbolde. Det er vigtigt, at vi er klar fra start.”

I første halvleg er Ringsted IF organiseret, som anvist af træneren. Vores spillere står godt på banen. På alle positioner, og i næsten alle spilfaser, dominerer vi.  Allerede efter 6 min. scorer Filip til 1-0. Efter spil og chancer er det ufortjent, at Espergærde udligner efter 12 min., men det er desværre set før i fodboldhistorien. Det føles mere rimeligt, at først Emil knalder bolden i netmaskerne efter 21 min, og senere igen Filip efter 29 min. Ringsted fører efter første halvleg 3-1, men vi burde nok have været mere foran. Espergærdes mål har muligvis stået et par centimeter forkert, for vi brænder 2 hundrede procent chancer, hvor vi skyder et par centimeter ved siden af – der er tale om sådan nogle chancer, hvor det faktisk er sværere at skyde bolden forbi, end i mål. Espergærde kommer kun frem til 2 muligheder, hvor de scorer på den ene. 

I første halvleg leverer Ringsted en flot disciplineret holdpræstation, hvor alle udfylder deres opgaver efter trænerens anvisninger. 

Anden halvleg bliver en mere lige affære, med chancer til begge hold. Knaack og Laurits har begge muligheder, som går tæt forbi mål. Desværre tager vores spillere en lille lur 10 minutter inde i anden halvleg. På 2 minutter udligner Espergærde. Kampen var pludseligt – og helt unødvendigt – blevet spændende. Heldigvis holder vores forsvar, under Nicolais ledelse, stand, ligesom Asbjørn i målet griber iskoldt ind i nogle afgørende situationer.

Efter kampen kunne Stig konkludere: ”Det her blev en meget lige kamp, hvor vi får et point. Det point kan, sammen med pointet mod Avarta, vise sig at være afgørende. I denne kamp overholder vi aftalerne og laver gode mål efter flot opspil. Desværre har vi, også i denne kamp, svært ved at holde en føring. Jeg er meget glad for at se spillernes attitude på banen. Mine spillere leverer en indsats med hjertet og viser en stolthed over at bære den blå RIF-trøje i mesterrækken. Vi står sammen som hold, men jeg mener, at Filip er dagens spiller. Han deltager i spillet, løber meget i dag og scorer to flotte mål.”

Anfører, Nicolai Nielsen: ”Jeg, og mine holdkammerater, har givet alt i dag. Naturligvis kan man ikke være rigtigt glad, når man går fra banen uden en sejr”.

Jeg synes, at vores anfører, Nicolai, vores cheftræner, Stig, og resten af spillerne på U17 kan være rigtigt stolte af dette efterår. Med, til tider, resultatmæssig modgang, problemer med at stille hold og for få spillere til træning, viser I, at U17 står sammen som hold. Sammen udstråler I en sjælden set viljestyrke og spilleglæde.  Dette hold har bevist, at der er kvalitet til spil i mesterrækken. 

Vores træner, Stig, vil meget gerne bygge på, så holdet kan udvikle sig yderligere. Vores hold, og de enkelte spillere, udstråler glæde ved spillet og besidder vilje til at kæmpe på banen. Vores hold fremstår som en stærk enhed, et fællesskab, når de løber på banen. 

Holdet kan sagtens nå videre. Holdet kan flytte sig mere - fra bunden til toppen. Kvaliteten er til stede, hvilket bl.a. allerede ses, når der spilles lige op med topholdene i rækken. 

Stig: ”Vi er allerede kommet langt, men hvor ville det dog være fedt, hvis flere spillere kunne komme til træning og hvis flere spillere stillede sig til rådighed til kampene. Måske kan vi, klubben, overveje at lave faste træningsdage, fælles for U15 og U17, så vi i højere grad kan træne 11 mod 11. Derudover skal spillerne træne mere fysisk, så der er kræfter til en hel kamp. En del af de lige kampe afgøres på fysikken, så her skal vi også forbedre os. Jeg ved godt, at der er mange andre ting, der også betyder noget. Spillerne har arbejde, nogle kærester og skolearbejdet er også vigtig. Men skal holdet videre, hvilket der er kvalitet til, skal der helst trænes 3 gange om ugen, ligesom man skal være klar til kamp fredag, lørdag eller søndag. Drengene skal bare vide, at hvis de vil det – så er jeg klar.”

Tak til spillerne, som her i efteråret har leveret gode – og ikke mindst spændende – kampe. Det er med garanti ikke kun mig, der har oplevet at hjertet slår i dobbelt takt, når føringer, som, når mange andre hold spiller, betegnes som værende sikre føringer, sættes over styr. Jeg tænker her på kampe mod Hørsholm-Usserød IK (tabt 5-4) og kampen mod Skjold Birkerød (tabt 7-4). Nervepirrende har det også været, når holdet har mødt topholdet Brøndby Strand IK (tabt 3-2) og de sidste 2 kampe mod Avarta (1-1) og Espergærde (3-3). Vi tilskuere har heldigvis overlevet, muligvis med lidt færre hår på hovedet, og glædet os over holdets sammenhold, glæde og vilje samt ikke mindst vores cheftræners indsats. Mange tak Stig.

Husk, der er træning 21. november og 28. november. Den øvrige vintertræning informeres der om i december. Husk derudover tilmelding til træningslejr i marts.