Menu

U17 i medrivende drama

image
Tekst & Foto: Torben Fleckner, teamleder U17 | www: Anders Karlshøj
25. august 2019 kl. 14:04

Det var med en god portion nervøsitet, at U17`s teamleder tog opstilling på sidelinjen d. 24. august. Der var på denne smukke solskinsdag tale om sæsonpremiere, hvor vores Ringsteddrenge skulle møde Herfølge. Det ville nu vise sig om holdet har kvaliteten til at spille med i mesterrækken. I Mesterrækken vil holdet møde stærke modstandere, hvor man skal være klar til kamp fra det første minut. Modstanderne bliver bl.a. Brøndby, Avarta, Glostrup, Taastrup og Espergærde. Stærke hold, som vil straffe enhver form for sløseri, uopmærksomhed, boldtab, dårlige afleveringer samt markeringer som ikke sidder tæt.

Optakten har været ret blandet. Efter nogle godkendte træningskampe for 3-4 uger siden er holdet på det seneste stødt ind i nogle store nederlag. På den baggrund fremhævede cheftræner, Stig Sørensen, i sin optakt, at hver eneste spiller skulle gøre medspillerne gode, både i løb og boldomgang samt med positive opmuntringer. ”I dag skal vi være klar fra start, vi vil spille med højt pres og med mange bolde i dybden i Herfølges bagrum”, fortsatte Stig Sørensen.

I starten virkede det som om, at vores RIF-drenge ikke helt havde hørt efter trænerens oplæg. Det virkede som om tempoet kom bag på vores spillere – bum, bum – og det står 0-2 efter 7 minutter. Ringstedspillerne viser god moral og kæmper sig tilbage i kampen. Spillerne skulle tilsyneladende vænne sig til tempoet, ligesom markeringerne sidder tættere. Efter et godt opspil i venstre side lander et indlæg hos Alexander. Han trykker af med venstrefoden. Flot mål! Ringsted reducerer til 1-2 efter 12 minutter. Nu tackler vores spillere igennem og nærkampene bliver vundet på midtbanen. Vores Ringsteddrenge bryder gang på gang Herfølges opspil. I det 16. minut og 18. minut har Ringsted 2 kæmpe chancer, som kunne have bragt balance i målregnskabet. I denne periode af første halvleg spiller Ringsted rigtigt flot fodbold. Opskriften er enkel: Højt pres, hvor Herfølge opspil brydes efterfuldt af få hurtige førstegangsafleveringer med dybdeløb med og uden bold, et indlæg og afslutning.

2 minutter før halvleg rammes RIF af en advarsel. Søgaard må derfor tage placering på sidelinjen i 10 min. Denne udvisning blev dyr, idet Herfølge allerede efter 5 min af anden halvleg øger deres føring. Stillingen er således 1-3, da Ringsted atter er fuldtallig efter 8 min af anden halvleg. Med Søgaard tilbage på banen dominerer Ringsted igen. Efter 15 min er Søgaard tæt på og efter 18 min afslutter han hårdt efter et flot Ringsted-angreb. Ringsted er nu kun bagud 2-3. Ringsteddrengene leverer en energisk fight, hvor der kæmpes om hver eneste bold. Belønningen kommer med 5 minutter tilbage af kampen. Søgaard river sig fri, afslutter og udligner til 3-3. Spillerne kæmper og flere må nu tage en pause udenfor sidelinjerne for at strække kramper væk. De mange tilskuere og trænere kigger spændt på banen og hepper højlydt. Ringsted tilspiller sig et par gode muligheder, men desværre scorer Herfølge et flot mål langt udefra. Skuffede Ringstedspillere, som kunne gribe ud efter de første point i mesterrækken, måtte desværre forlade banen med et nederlag på 3-4.

Mange tak for et medrivende drama – En flot holdpræstation, hvor I gav alt, hvad I havde. Søgaard blev af cheftræneren kåret til kampens spiller. U17 skal nok høste point i mesterrækken.