Menu

Nyt fra RIF Fodbold Talentudvikling: RIF U21 – SØS Idrætsefterskole

image
Tekst & Foto: Rasmus Knaack og Mathias Piel, RIF Fodbold U21 | www: Anders Karlshøj
16. maj 2019 kl. 20:00

Mandag den 13.5 blev der blændet op for endnu en af sæsonens U21-kampe. Denne gang var det i en match mod Sjællands måske stærkeste idrætsefterskole, der skulle bruge kampen til at trimme truppen før deres tur til Ålborg til senere på måneden, hvor de skal kæmpe med om medaljer til DM.

Ringsteds trup var sammensat af talentfulde spillere fra U15, U17, U19, senior 1 og senior 2. Der var flere spillere på Ringsteds hold, der har gået på SØS, så der var ekstra prestige og ære på spil. Fokuspunkterne fra trænerduoen med Mathias Piel og Rasmus Knaack var nærvær og reaktion i duellerne, ansvar i zonerne samt løbevillighed for boldholderen.

Truppen til mandagens kamp var:

 1. Philip G. Nielsen (senior)
 2. Sebastian Skovgaard (U17)
 3. Mads Poulsen (senior)
 4. Peter George (U17)
 5. Thomas Hostrup (U19)
 6. Mark Pedersen (U17)
 7. Victor Edouthe (U17)
 8. Laurtis Thomsen (U19)
 9. Mikkel Mortensen (U19)
 10. Ahmed Mohammed (U19)
 11. Nikolaj Holm (U19)
 12. Kevin Suluk (senior)
 13. André Olesen (U15)
 14. Seyf Biyik (U17)
 15. Jacques Dahmani (U19)
 16. Emil Asferg (senior)

Kampen startede i højt tempo og de letbenede SØS-drenge var mest på bolden i kampens indledning, som dog var præget af en fantastisk fight og flotte tekniske detaljer på begge hold. Ringsteds forsvar med Philip på mål, Mads, Peter, Sebastian og Emil i forsvaret afviste gang på gang modstanderne. De satte flere gode omstillinger i gang, ved at overspille modstandernes pres og sætte den centrale midtbane op med Thomas, Laurits og Mark. Drengene på midten gav den virkelig gas i duellerne. Kantspillerne Mikkel og Victor udfordrede gentagne gange SØS´s forsvar, men måtte bruge meget energi på deres defensive opgaver. Angriberne Ahmed og Nikolaj var dygtige til at fastholde bolden under pres, samt hele tiden at forsøge at true modstandernes bagrum.

Første halvleg slutter uden mål efter en meget lige og meget velspillet halvleg i en fantastisk stemning. Halvlegen blev brugt på at huske holdet på fokuspunkterne, samt hele vejen rundt at rose drengene for mange gode momenter i 1. halvleg. Derudover blev der foretaget 4 udskiftninger så Kevin kom på top, André ind på den centrale midt, Seyf og Jacques ind på wingbackerne. 2. halvleg fortsatte i samme høje gear men nu med SØS endnu mere på bolden, dog formåede de ikke at overspille Ringsteds forsvar. Efter en hurtig bolderobring i venstre side helt nede foran egen felt tog sidstnævnte en par hurtige træk op af egen banehalvdel og lagde en perfekt aflevering i dybden til Mikkel, der oversprintede SØS forsvaret og hårdt fladt kunne sætte en sikker scoring ind til 1-0 føring til RIF – en virkelig flot scoring.

Det blev efterfølgende til 4 udskiftninger mere da Thomas, Victor, Nikolaj og Ahmed kom tilbage på banen efter at være blevet afløst i halvlegen. Det var en klar strategi fra trænerteamet at alle på holdet min. skulle spille 40 min og mange fik også min. 60 min. De mange udskiftninger gjorde dog især i 2. halvleg at RIF mandskabet havde svært ved at finde flow i spillet. Der var desuden mange at spillerne der i perioder blev afprøvet på uvante pladser – alle løste dog deres opgaver flot og villige til at prøve sig af.

Med 15 minutter igen lykkedes det for SØS at fange Ringsteds forsvar i ubalance og udligne til 1-1, hvilket også blev kampens resultat. I slutperioden var SØS tæt på at tage sejren men Philip og RIF forsvaret med en stærkt spilleden Mads Poulsen afviste alle chancer, ligesom at træværket i en enkelt situation var med hjemmeholdet.

Det var en seværdig kamp i højt tempo som lover godt for Ringsteds fremtid, hvor begge hold udviste stort sportsmanship og der var smil og highfives på tværs af holdene efter kampen.

RIF Fodbold ønsker SØS Idrætsefterskole held og lykke ved det kommende DM.