Menu

U14 i kamp mod Farum i Øst 2

image
Tekst: Torben Fleckner | www: Anders Karlshøj
02. marts 2019 kl. 18:30
Holdet som i efteråret vandt mesterrækken havde set frem til denne dag.

Hvis modstanderne tror, at Ringsted vil spille pindsvinebold og forsvare sig med mange mand, tror de fejl. U-14 spiller med selvtillid og tro på egne evner. Bagkæden ligger højt, og der er pres på modstandernes boldholder. Holdet spiller næste turneringskamp på lørdag d. 9. marts klokken 11.

Drengene har set frem til denne dag i flere måneder. Dagen, hvor turneringen starter i Øst 2 rækken. Det er derfor nogle fodboldsultne drenge, der løber på banen d. 2. marts 2019. Holdet, som i efteråret vandt mesterrækken i suveræn stil, er af DBU blevet indrangeret i Øst-2-rækken, hvor de vil møde stærkere modstandere. Et af de hold, som er favoritter til at vinde rækken, er Farum, som er dagens modstander.

I baggrunden, gennem tågerne, anes FC Nordsjællands stadion, Right To Dream Park og, på trods af foråret, står temperaturmåleren ud for minus 1. Medrejsende forældre og tilskuere holder fast om den medbragte kaffe, og laver små hop på stedet, for at holde varmen.

Før kampstart udtaler Peter Petersen på vegne af trænerteamet:

”Jeg forventer at se en god fodboldkamp, hvor Ringsted IF skal spille sit eget spil. Jeg glæder mig også til at se holdet blive matchet mod et stærkt Farumhold, som vandt rækken sidste år.”

At der er forskel på mesterrækken og øst-2-rækken viser sig blot 2 minutter efter at dommeren har fløjtet kampen i gang. Farum er klar fra start, og scorer på deres første angreb. Det er som om, at det mål vækker RIF. Der er nu tale om en chancefattig, men lige kamp. En kamp præget af mange tætte nærkampe på midtbanen. Farum har to store muligheder for at udbygge føringen, mens RIF til gengæld har tre chancer for at udligne.

Ringsted har tilsyneladende lært noget af 1. halvleg, og er klar fra starten af anden halvleg. Efter 5 minutter af anden halvleg afslutter Asmus et flot RIF-angreb. 1-1. Helt ud på tilskuerrækkerne kan man nu fornemme det. Drengene tror sgu på det! De ved nu, at de kan spille lige op med sidste års vinder af turneringen. Afleveringerne ligger præcist. Nærkampe og andenbolde bliver vundet og angrebene bølger ned mod Farums mål. Efter 10 minutter rammes RIF desværre af en advarsel, som betyder udvisning i 10 minutter, da der begås frispark mod en Farum-spiller. Farum tager frispark lige udenfor Ringsteds straffesparkfelt, men Tusse snupper mesterligt det velplacerede frispark. Kort før RIF atter bliver fuldtallig, er der ubeslutsomhed og usikkerhed i RIF-forsvaret. 2-1 til Farum. Forsvaret viser endnu engang usikkerhed efter 20 min af anden halvleg, hvilket Farum udnytter. 3-1 til Farum.

Selvom RIF har et par chancer og gode forsøg i halvlegen, er Farums sejr fortjent. Ringsted har stor ære af kampen, og vil helt sikkert høste mange point i Øst 2. Trænerteamet (Peter Petersen og Jan Mortensen) udtalte efter kampen: ”Personlige fejl straffes og vi taber til et godt hold. Men vi spiller med hele kampen. Det tegner godt.”

Farums træner kom ind til vores spillere og trænere i omklædningsrummet, hvor han udtrykte respekt og uddelte stor ros til Ringstedspillerne. God stil! Tak til Farums træner.

U-14 spiller næste kamp på lørdag d. 9. marts klokken 11. Kampen spilles på hjemmebane, så hvis du vil se god fodbold, og støtte vores Ringsted-drenge, ses vi på sidelinjen. Modstanderen er FB.

Kampfakta:

2. min.: 1-0

10. min.: Stor chance til Farum.

20. min.: Flot RIF-angreb med kvalitetsafslutning af Youssef.

22. min.: Kæmpe chance til Farum.

24. min.: Villads lægger et godt hjørne, som Asmus får hovedet på. Farums målmand redder akrobatisk.

25. min.: Jonas sparker RIF-hjørnespark. Igen godt hovedstød mod Farums mål.

28. min.: Igen godt RIF-opstil. Kæmpe chance.

40. min.:  Ringsted udligner til 1-1. Målscorer er Asmus.

45. min.: Ringsted rammes af en advarsel. Tusse redder et velplaceret Farumfrispark.

52. min.: 2-1 til Farum.

57. min.: 3-1 til Farum.

61. min.: Stor chance til RIF.

69. min.: Advarsel til Farum og RIF.

70. min.: Kamp fløjtes af. Udmærket dommer.