Menu

U13-1 med sejr i turneringens sidste udebanekamp

image
René Christiansen
10. november 2019 kl. 11:36
Hjalte Stærk blev kampens spiller

Klokken 10:15 lød startfløjet til turneringens sidste udebanekamp. 40 minutters kørsel ind mod København, nærmere betegnet Vallensbæk Idrætsforening var dagens lokation. Vi skulle ud og følge op på de gode takter fra de seneste par kampe. Specielt indstillingen og spillet i de sidste 30 minutter mod Virum Sorgenfri i sidste weekend, var noget vi skulle prøve at tage med ud til kampen i dag. 

Det første kvarter af opgøret forløber med os på bolden. Vi giver ikke rigtig nogle chancer væk, men kommer heller ikke frem til de helt åbne målchancer selv. Vi laver for mange ”nemme” fejlafleveringer i vores direkte angrebsspil, og den sidste timing på den sidste tredjedel af banen mangler ligeså. Det skulle derfor være en dødbold, der skulle bringe os foran i kampen. Et frispark på kanten af feltet efter 18 minutters spil, som Jonas Faebo tager sig af og banker op under overliggeren. Vi har været rigtig farlige på frispark i gode positioner i denne halvsæson, så det var rart at se endnu en af slagsen gå i kassen. 

Emil Karlshøj får et gult kort, kort tid efter, hvilket betyder at vi spiller en mand i undertal i resten af halvlegen. Det er derfor naturligt, at vi trækker os lidt længere tilbage på banen og prøver at blive farlige på de omstillingsmuligheder, som vi ved ligger og venter, når vi bryder bolden. Der sker ikke det store i undertallet og pausestillingen er derfor 1-0 til os. 

Vi kommer bedre ud til anden halvleg, og reducerer vores fejlmargen betragteligt. Både vores direkte angrebsspil, men også den etablerede boldomgang er bedre nu. Efter 35 minutter kommer vi på 2-0 efter en god bold fra midten og ud i højre side, hvor Hjalte har taget et godt løb. 

Hjalte kommer fri til afslutning, men hans venstrebens afslutning bliver reddet af Vallensbæk målmanden. Heldigvis for os, så kunne han kun halvklare afslutningen, og bolden ligger for fødderne af Mathias B, der let kan score sit mål nummer 11 i denne halvsæson (turneringen og DBU pokalen, red). 

10 minutter senere kommer det bedste angreb i kampen, fra vore side. Vi spiller med tålmodighed, og Bastian sender en bold ud i vores højre side, hvor Hjalte endnu engang er kommet fri fra sin markering. Han tager et træk og spiller en hård, flad pasning ind i fødderne på Jonathan Nielsen, der iskoldt sparker den fladt over i langt målhjørne til 3-0. 

Det sidste kvarter af opgøret er ligeså uskønt, som det første kvarter af kampen. Jeg tror, at spillerne havde set kampen, som værende vundet. Vi stopper i hvert fald med at tænke os om, og bliver straffet to gange af to omstillinger. Det må selvfølgelig ikke ske, når man er foran 3-0 og bør tage spillemæssig kontrol og tålmodighed på bolden. Vallensbæk reducerer til 3-1 efter 51 minutter og til 3-2 efter 53 minutter. Målet til 3-2 er rigtig godt sparket ind – det skal vi selvfølgelig også anerkende. 

Hjalte Stærk lukker og slukker opgøret med sin scoring til 4-2 efter 58 minutter spil. Nicolai holder tempo op igennem midten, og Hjalte har fundet et rum bag deres forsvarslinje. God pasning og flot afslutning. Hjalte stærk leverer to assist og en scoring og bliver kampens spiller. 

På en dag, hvor vi laver alt for mange unødvendige, sjuskede opspilsfejl, er det stærkt at tage fra Vallensbæk med 4 scoringer og 3 point til tabellen. Nu venter der en træningsuge, hvor vi skal have finpudset nogle ting frem mod den store ”turneringsfinale” mod Avarta på lørdag i næste uge. 

Der er kampstart kl. 10:30 - og vi SKAL bruge din støtte!