Menu

RIF U12 (årgang 2008) blev for en stund gymnaster...

image
Tekst & foto: Lea Bigandt Nielsen.
23. januar 2020 kl. 21:07
Anderledes træningspas for RIF's U12 fodbolddrenge.

Da RIF U12 helt usædvanligt ikke havde kamp for nogen af holdene en lørdag blev der straks tænkt i andre baner. Der blev arrangeret en tur i gymnastikhuset i Ringsted Sportscenter.

Ringsted Gymnastik Forening v/ Henrik Striboldt var meget positiv og imødekommende og tog imod en udfordring om at lave en fælles gymnastik træning for vores store flok af U12 fodbolddrenge. 

Der blev fundet en ledig tid i den travle nye gymnastikhal, og der blev inviteret til en 1½ times anderledes og sjov fælles træning lørdag den 18. januar 2020. 

Der mødte 36 friske U12 drenge op uden fodboldstøvler - men derimod i bare tæer - og de blev taget godt imod af 7 dygtige og frivillige gymnastik-instruktører. 

Flere af fodbolddrengene havde tidligere gået til gymnastik, men det var længe siden for de fleste. Der blev startet op med en grundig opvarmning med diverse øvelser, hvor blandt andet de mange fodboldben blev strukket ud - så meget som de nu kunne - og hvor der også skulle arbejdes sammen i grupper.

Det gav en masse usikker fnisen i starten, fordi det hele var lidt uvant, men det gode humør var medbragt og drengene var med på diverse udfordringer, som instruktørerne gav. Det skal her siges, at det på ingen måde er nogen nem øvelse at løbe på "alle 4" i højt tempo - når man er vant til at løbe i højt tempo efter en fodbold på to ben!!

Efter opvarmningen blev der gjort klar til stations-træning med klare instruktioner, så sikkerheden var i top. Der blev kravlet til tops i reb, hoppet i trampoliner, lavet kolbøtter samt en masse masse andre øvelser. Drengenes kinder blev varme og røde!

Afslutningsvis gav instruktørerne en rigtig flot opvisning med mange imponerende spring og saltomortaler mv. Konklusionen er ikke overreaskende - det kræver selvfølgelig mange års god træning at blive en dygtig gymnast. Heldigvis er der masser af overskud til at gøre en forskel for vores U12 fodbolddrenge, som takkede for en rigtig sjov eftermiddag i gymnastikhallen. 

Eftermiddagen blev sluttet af med bad og omklædning og i hallens cafeteria blev der spist kage, som forældre havde medbragt. Dagene efter har U12 drengene haft ømme muskler andre steder end de plejer, og forhåbentlig har denne træning bidraget til at styrke relationerne i den store flok fodbolddrenge. Stor tak til Ringsteds Gymnastik Forening.